Clústers de cooperació i desenvolupament

[metaslider id=380]

 

La nova agenda del desenvolupament 2030 obliga a replantejar la forma com es planifica i s’estructura la cooperació al desenvolupament, des de Coop4equality aportem anys d’experiència i d’expertesa en cooperació i igualtat de gènere, tant des de l’àmbit privat sense ànim de lucre com des de l’àmbit públic.

El clúster de cooperació al desenvolupament s’erigeix per a enfortir la coordinació dels donants mitjançant la construcció d’una agenda compartida, amb objectius comuns. La seva creació es dirigeix a assolir un impacte superior a la suma de l’impacte assolit de forma individual per cada una de les organitzacions que en formen part.

Tot i centrar-se en la coordinació entre donants que treballen en un mateix àmbit/país, el clúster de desenvolupament ha de permetre una millor interlocució col·lectiva amb els receptors de l’ajuda, tot facilitant una identificació de necessitats més eficaç, de vulneració de drets i un planejament integral de les accions de desenvolupament.

Així, el clúster defineix la relació entre els donants però comporta la reordenació de la relació d’aquests amb els receptors de l’ajuda. A més d’evitar duplicitats en el subministrament de l’ajuda, la creació d’un clúster ha de comportar la racionalització del diàleg amb els agents socis, facilitant una millor comunicació i, en conseqüència, una millor apropiació de l’ajuda.

Proposem els clústers de cooperació per al desenvolupament com la integració més eficaç per a projectes de desenvolupament, on les persones i els seus drets passem a ser el centre.

Què oferim:

  • Elaboració dels documents estratègics a partir de la participació i del consens.
  • Disseny i gestió del clúster.
  • Avaluació continua i recerca de recursos.
  • Serveis de consultoria en matèria de clúster.